Hvem kan flyve?
Alle fra alderen 7 år og opefter kan flyve – blot man har nogenlunde kontrol over sin krop og ens bevægelser, samt kan forstå instruktionen. Er man under 18 år, kræver vi forældrenes/værges underskrift på vores ansvarsfraskrivelse, som du finder her.

Du må ikke flyve, hvis du er gravid, vejer mere end 120 kg, har alvorlige problemer med ryg, skuldre eller hjerte, lider af epilepsi eller er påvirket af alkohol eller andre euforiserende stoffer. 
Hvis du er i tvivl, så kontakt os inden du booker. Det er til enhver tid instruktøren, der beslutter, om du må flyve eller ej. Sikkerhed kommer altid først.

Er det svært at lære at flyve?
Både instruktør og operatør tilpasser niveauet og vindstyrken til dig, din størrelse, vægt og erfaring. Du vil opleve, at du får større kontrol over dine bevægelser, og at du bliver bedre til at styre rundt inde i flyvekammeret minut for minut. Bare slap af, følg instruktørens anvisninger og råd, og nyd din flyvetur.

Hvor lang tid tager det at lære at flyve?
Det er meget individuelt, men de fleste flyver selv indenfor de første 2 minutter. Efter dit første besøg har du sandsynligvis en god fornemmelse af, hvad det vil sige at flyve. Hvis du ønsker at få mere styr på flyvningen og udforske dine muligheder i tunnelen, vil vi med glæde træne dig. Når du får bedre kontrol over dine bevægelser og kan holde dig stabil i luftstrømmen kan vores instruktører godkende dig som pro flyver, du vil da få mulighed for at dyrke Bodyflight som sport og købe protid hos os. Læs mere her.

Hvor lang tid skal man sætte af til oplevelsen?
Vi starter hold hvert hele klokkeslæt. Hvis timen er fuldt booket, skal man i hvert fald regne med 1,5 time fra start til slut. Inden flyvningen går der ca. 30 minutter med registrering, instruktion, omklædning samt opvarmning.

Er Bodyflight det samme som det frie fald ved faldskærmsudspring?
Bodyflight føles som det frie fald man oplever ved faldskærmsudspring. Forskellen er, at du ikke har faldskærm på, du skal ikke op i et fly, og du skal ikke springe ud mange kilometer over jorden. I øvrigt er Bodyflight lettere tilgængeligt og væsentligt billigere end faldskærmsudspring.

Hvor gammel skal man være for at flyve?
Du skal være 7 år for at kunne flyve hos Copenhagen Air Experience, men derudover har vi ingen øvre grænse. Den ældste person, der har fløjet hos os var 90 år gammel. Det vigtigste er, at du er sund og rask, at du kan bevæge dig frit rundt og tage fra med arme og ben.

Kan handikappede prøve Bodyflight?
Er du i tvivl omkring hvorvidt du kan flyve i tunnelen, så kontakt os endelig på forhånd.

Hvordan virker vindtunnelen?
I bunden af vindtunnelen sidder fem store propeller, som tilsammen skaber en luftstrøm, der har en hastighed på op til 220 km i timen. Den er så kraftig, at den kan holde adskillige personer flyvende inde i tunnelen på samme tid.

Hvor mange må vi være i vindtunnelen ad gangen?
Som ny flyver, flyver man alene, dog altid assisteret af en instruktør. Øvede flyvere kan være op til fire personer ad gangen. Instruktøren bestemmer suverænt, hvem og hvor mange, der må flyve. Vi tager ingen chancer med din sikkerhed.

Kan jeg booke ekstra flyvetid, hvis jeg bliver helt vild med at flyve?

Vi bestræber os på at have ekstra tid til hver gruppe, så hvis du ikke har fået nok, vil det ofte være muligt at booke ekstra tid på dagen.

Kan vi få vindtunnelen for os selv?
Vi starter hold hvert hele klokkeslæt fra 10-20. Hvis I er en stor flok, deler vi jer sandsynligvis op i mindre grupper, når I skal flyve. Hvis I kun er et par stykker, kommer I eventuelt på et hold sammen med andre. Ønsker I flyvetid for jer selv, skal I som hovedregel booke 44 minutter eller derover. Kontakt os gerne for yderligere information.

Hvad skal jeg have på?
Man skal have behageligt tøj på, som man kan bevæge sig i, men det behøver ikke at være træningstøj. Skoene skal være flade og helst med snørebånd, så de kan sidde stramt om fødderne. Om vinteren kan det godt blive koldt, så tag en lun trøje med og noget varmt skiundertøj. Om sommeren kan det være en god ide at tage en ekstra T-shirt med til at skifte efter flyvningen. Resten af udstyret (hjelm, handsker, ørepropper, flyvedragt) bliver forsynet af Copenhagen Air Experience.

Kan jeg flyve i dårligt vejr?
Vores tunnel er konstrueret så du kan flyve i al slags vejr.

FAQ OM FLYVEVIDEO

Hvordan modtager jeg min video?
Hvis du har købt en videooptagelse af din flyvning, vil du dagen efter (som regel indenfor 24 timer efter din flyvning) modtage en e-mail hvori der er et link til videooptagelsen. Videoen er tilgængelig for online forhåndsvisning/download i optil 7 dage efter optagelsen. Herefter vil videoen automatisk blive slettet og det modtagne link vil herefter være inaktivt.

Jeg har ikke modtaget nogen e-mail om min video – hvad skal jeg gøre?
Kontroller om der er kommet en e-mail fra Copenhagen Air Experience i dit spamfilter. Hvis du ikke kan finde nogen mail der, kontakt os, så kan vi følge op på det.

Jeg har modtaget en e-mail om min video, men jeg kan ikke få adgang til videosiden – hvordan åbner man linket?
Hvis du ikke kan få adgang til siden ved at klikke på linket i e-mailen, så prøv at kopiere og indsætte linket i din internet browser. Hvis det ikke virker, må du gerne kontakte os, så hjælper vi gerne.

Kan jeg dele min video med andre?
Ja, du er velkommen til at dele din video fra Copenhagen Air Experience med andre. Du kan downloade videofilen til din computer og herefter uploade den til enhver webside eller socialt netværk som f.eks. YouTube og Facebook. Copenhagen Air Experience giver dig fuld ret til at bruge din video, som du ønsker det!

Video detaljer: Opløsning: 576 x 324, format: MP4; Codec: H.264. 
Video i en højere opløsning (1280×720; Format: MP4; Codec: H.264) kan efter nærmere aftale kopieres til et USB stick eller en ekstern hard disc i receptionen hos Copenhagen air Experience. Din video i højere opløsning er tilgængelig i optil 2 uger efter optagelsen.

Kan jeg se et eksempel på en videooptagelse hos Copenhagen Air Experience?
Ja, du kan se et udvalg af videooptagelser på vores hjemmeside under “Billeder & video” eller på vores YouTube-kanal.